Honda e хедлайнер на изложбата „Градина на идеите“ на Седмицата на дизайна в Милано. Събитието „Garden of Ideas“ на Vanity Fair Italia ще отпразнува дизайна, иновациите и устойчивостта в Museo Diocesano от 16 до 21 април.

Концепцията SUSTAINA-C и Pocket Concept на Honda е да участват заедно с произвеждания скутер SH125 „Vetro“, за да покажат предимствата на дизайна на продукта от по-устойчивото използване на материали. Honda иска да постигне въглеродна неутралност до 2050 г. чрез нейната стратегия „Triple Action to Zero“.

Моделите на Honda, изложени в Museo Diocesano, ще  демонстрират уникалните естетически възможности, които могат да бъдат постигнати чрез повторно използване на материали. Същевременно спомагат за намаляване на емисиите на CO² чрез въвеждане на повече иновативни рециклирани елементи в производствения процес.

Чрез активно проучване на начини за намаляване на извличането на ресурси и постигане на по-енергийно ефективно рециклиране с ниски въглеродни емисии, Honda се стреми да ускори прехода си от бизнес модел на масово потребление към кръгов модел. Всичко това е като част от стратегията „Triple Action to Zero“, която има за цел да постигне 46% намаление на емисиите на CO² от корпоративни дейности.