След шумотевицата и вълнението около официалния старт на продажбите в САЩ, Honda UK обяви цените на новия Honda NSX, които ще започват от 130 000 паунда във Великобритания.

Honda обяви също така, че Европа е водещият регион за износ и продажби за NSX. Автомобилът ще се продава чрез ограничена мрежа от оторизирани дилъри в ключови европейски локации. Доставките на първите бройки NSX в Европа ще започнат от есента на 2016 г.

Специално създаден, за да донесе “New Sports eXperience” (Нов спортен опит) в сегмента на суперавтомобилите, NSX е същото предизвикателство, както първата генерация преди четвърт век. NSX предлага класически ниски и широки пропорции, комбинирани с модерни форми, агресивен спортен дизайн отпред и на задните светлини. В сърцето на автомобила е нов, надлъжно монтиран двигател битурбо V6, който е комбиниран с изцяло нова, разработена от Honda 9-степенна DCT с електрически мотор, който прилага въртящ момент директно към коляновия вал за по-висок резултат и незабавна доставка на мощност към задните колела.
NSX ще се произвежда само в Performance Manufacturing Centre (PMC) в Мерисвил, Охайо, където около 100 квалифицирани специалисти в малък производствен обем ще изработват тялото, ще нанасят боята и ще сглобяват колата.