Performance Manufacturing Centre е единственото място, в което ще се произвежда Honda NSX за цял свят

Серийното производство започва през април 2016

Съоръжението е на световно равнище и съчетава иновативни технологии от следващото поколение 

Новият Performance Manufacturing Centre (PMC) на Honda в Мерисвил, Охайо, започва серийното производство на следващата генерация суперкола Honda NSX в края на април. Доставките за европейските клиенти ще започнат през есента на 2016 г.

PMC е построен ексклузивно като глобална производствена база за изцяло новия NSX. Той е замислен както за иновации, така и за производство на специализирани превозни средства с малък обем. Производственият център отговаря на предизвикателствата за следващото поколение на изработка и качество, като се въвеждат нови подходи в конструкцията на превозното средство, в нанасянето на боята, в монтажа и качеството.

NSX е конструирана изцяло в PMC, като е проектирана и развита по уникален начин с тяло от много различни материали и алуминиева рама. Клемент Д’Соуза – лидер на инженерните проекти на PMC, който отговаря за създаването на съоръжението, казва: „Цялото ни иновативно мислене и упорита работа бяха вложени в създаването на тази производствена база. Тя е в състояние да изпълни целта си, в нея да се изгради суперавтомобил в Америка по най-съвременен начин. Невероятната страст и предизвикателство на духа на нашите високо квалифицирани сътрудници, лесно се откриват в качеството от световна класа и невероятна динамика на следващото поколение Honda NSX.“

В РМС работят около 100 сътрудници, които поддържат или са пряко ангажирани в сторителството на купето, боядисването, монтажа и потвърждение на качеството. Тези професионалисти работят заедно с роботите за изграждане на NSX по най-високите качество и изработка. Комбинацията от намесата на човешката ръка и технологичните иновации в производствения процес за NSX, е наложило прилагането на 12 патента в САЩ.