Honda ще покаже пълната гама от най-новите и вълнуващи модели на Автомобилен салон Женева 2018 (8-18 март) – от новото поколение на световния бестселър от сегмента SUV до футуристичната електрическа концепция Sports EV.

Новото поколение на CR-V

Новото поколение на Honda CR-V ще отбележи европейската си премиера в Женева. За първи път в Стария континент автомобилът ще има и хибридна версия. Новият SUV вдига летвата по отношение на качество, вътрешно оборудване и изисканост.

Звездно трио от електрически концепции на Honda

Urban EV Concept се завръща в Европа след като отбеляза световната си премиера на салона във Франкфурт през септември 2017 г. С него Honda заявява намерението си да въведе електрически модели на европейския пазар, като серийната му версия е предвидена за следващата година.

 

Непосредствено след дебюта си в Токио през октомври, в Женева ще бъде представен и още един електрически прототип – Sports EV Concept. Той е със завладяващ дизайн и нисък център на тежестта и демонстрира как би изглеждал бъдещ електрически спортен модел.

 

Последният член на звезното електрическо трио на Honda в Женева е NeuV. Представен за първи път на тазгодишното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас, моделът е изключително прогресивна електрическа концепция, която се движи самостоятелно без шофьор и притежава изкуствен интелект.

 

Honda се фокусира и моторните спортове

Наред с новите си електрически автомобили Honda ще демонстрира и състезателните си модели на две и на четири колела. Сред тях ще е новият Civic Type R TCR и това ще е първата му поява на автомобилно изложение преди началото на сезона на WTCR.  Заедно с него на щанда на марката ще бъдат представени и редица състезателни машини, включително NSX GT3. От двуколесните посетителите на салона ще имат уникалната възможност да видят мотоциклета шампион от MotoGP, както и машините от Световния Супербайк и рали Дакар.

Дебют за Jazz X-Road

Част от експозицията на Honda в Женева ще бъде и Jazz X-Road. Създадена като по-солиден офроуд вариант в гамата, наред с наскоро представения Dynamic 1.5 i-VTEC, тази версия се отличава с черни „вежди“ над калниците, странични престилки и сребристи предни и задни спойлери отдолу и 16-инчови ляти джанти. Двигателят ще е познатият ни 1.3 i-VTEC с макс. мощност 103 к.с. и ще може да бъде съчетаван както с механчната трансмисия, така и с автоматичната CVT.