Honda Motor Europe става част от Европейската асоциация на автомобилните производители (European Automobile Manufacturers´ Association – ACEA). Като представител на европейските производители на леки коли, ванове, камиони и автобуси ACEA осигурява икономическа, екологична и социална устойчивост на автомобилния бранш в Европа.

Членството започна от 1 януари 2018 и дава възможност на Honda да допринесе за усилията на ACEA съгласно тенденциите в бранша за предизвикателствата на бъдещето – мобилност, устойчивост и конкурентоспособност.

 

Катсуши Иное, главен оперативен директор и президент на Honda Motor Europe, заяви: „Европа е на преден план в глобалното развитие в автомобилния сектор и ACEA играе главна роля за европейската индустрия. Радваме се да бъдем активен сътрудник и конструктивен член. Honda е силно фокусирана върху европейския пазар и нашето членство в ACEA ще задълбочи присъствието ни в Европа по време на истински и динамични промени в индустрията.“

 

Honda Motor Europe е работодател на повече от 8000 души из цяла Европа, включително и за 4000 работници в британския си завод, където са инвестирани 2.2 милиарда паунда от 1989 г. насам.

 

Honda пое ангажимента две трети от европейските й продажби да включват електрически задвижващи системи до 2025 г. Тази цел ще бъде осъществена и благодарение на работата на европейските развойни центрове във Великобритания и Германия, които продължават разработването на системи за автономно шофиране, повишена безопасност и екологични технологии.

Honda е известна с участието си в няколко европейски научноизследователски инициативи като проектите Drive C2X за свързани автомобили, L3 Pilot за автономни превозни средства и бъдещите програми HyFIVE и H2ME2 за развитие на инфраструктурата за автомобили, задвижвани с водород и горивни клетки.