Honda R&D Co., подразделение на Honda Motor Co., Ltd., обяви, че ще си сътрудничи с SoftBank в проект за приложението на т. нар. „емоционален двигател“, технология от областта на изкуствения интелект, която ще позволи на превозните средства да създават собствени емоции. "Еmotion engine" ще позволи на автомобилите да „споделят“ различни преживявания със своя шофьор. Технологията е разработена от cocoro SB Corp., част от SoftBank Group Company.

В рамките на общото изследване Honda и Softbank ще се опитат да изградят диалог между емоциите на шофьорите и „чувствата“ на автомобила, анализирани с помощта на различни сензори и камери. Проектът ще направи връзката човек – МПС още по-стойностна и вълнуваща в шофьорските всекидневие.

Проектът за това съвместно проучване ще бъде сред отворените инициативи на Honda в областта на технологиите, свързани с изкуствения интелект. По-рано тази година японската компания обяви, че ще открие нова развойна лаборатория в Токио, фокусирана именно в тази област.