Кросовърът Honda HR-V е избран за финалист в AUTOBEST за наградата “Най-купувана кола в Европа”

За първи път кола на Honda влиза на финал
Журито на AUTOBEST се състои от 26 страни в Европа
Ефективността на продажбите на HR-V е много силна – с повече от 6000 потвърдени поръчки

Европейското автомобилно жури на AUTOBEST избра Honda HR-V за финалист за наградата „Най-купувана кола в Европа за 2016 г.“ Сега HR-V ще бъде тествана от журналистите на пистата Навак близо до сръбската столица Белград, където ще се състезава с останалите финалисти. За първи път японска марка си осигурява място сред финалистите.

Организацията AUTOBEST е съставена от 26 от най-влиятелните автомобилни журналисти в Европа. От българска страна това е инж. Иля Селиктар. Наградата се дава на новата кола, която е най-добрата цялостна оферта за широк кръг от европейските клиенти. Областите, които са от особена важност за журито, са конкурентните цени, дизайн, гъвкавост, свързаност и наличност на резервни части и сервиз. За да бъдат избрани автомобилите, автомобилите трябва да са по-малко от € 20 000.

Номинацията идва след успешния старт за годината за новия кросоувър на Honda. През 2015 г. HR-V се състезава за най-очакваната кола от читателите на списание „What Car?“ във Великобритания.  След само шест седмици след началото на продажбите в Европа на HR-V, в Honda са  получени над 6000 потвърдени поръчки от клиенти.