Светът на Honda на две и четири колела (Габриеле Таркини, Тиаго Монтейро, Мат Нийл, Гордън Шендън и Джак Кларк) се събраха заедно в Италия. На събитието бяха екипът от WTCC – Castrol Honda WTCC, мотоциклетният LCR Honda MotoGP и машини от новия Civic Type R. Избрани медии и VІР-гости от Honda и Castrol (партньор на Honda в MotoGP, екипа на Castrol Honda WTCC и LCR Honda), се присъединиха към звездите на марката на пистата „Тацио Нуволари“ в Червесина за да могат да усетят тръпката от новия Civic Type R.

Австралийският талант Джак Милър направи шоу със своя RC213V MotoGP, а след това влезе в ролята на пътник и пилот на новия Type R. Милър получи и урок по пилотиране на състезателната кола от Тиаго Монтейро. Така роденият в Кинсланд пилот за първи път кара Castrol Honda Civic WTCC.

Габриеле Таркини, Castrol Honda WTCC: „В ден като днешния се трупа чудесен опит. Това е напълно различно от обичайните ни състезания, защото вие сте пътник с някой, който не познава колата, не познава пистата. Така че вие ​​трябва да предвидите каква е реакцията на шофьорите. Едни трябва да натисат, други трябва малко да се успокоят, защото са твърде агресивни, но това е страхотно преживяване. Type R е фантастичен автомобил, страхотен е на пистата и всички са изненадани от представянето му, от управлението и спирането. Пистата и пътят са напълно различни места, защото можете да бъдете бърз, но по-безопасно е на пистата. Така че това е мястото, където наистина можете да разберете какво  може Type R."

Тиаго Монтейро, Castrol Honda WTCC: „Джак получи усещането за колата Civic TCR веднага, дори и при най-хлъзгавите условия, които са трудни и за опитни пилоти, а той за първи път се качва в колата. Имахме няколко хубави хлъзгания, той успя да овладее няколко от тях, но в после даде прекалено много газ! В един момент аз седях до него и си помислих: „Уау, това е добра скорост за влизане, щеше да го направи ?!" Нямаше много хлъзгания, само 2-3 завъртания, включително един много красив пирует на 360 градуса. В крайна сметка той усети колата много добре. Когато задницата се плъзгаше, той знаеше как да я контролира и се надявам, че се забавляваше! Беше много забавно да караме Type R, най-вече за това, че на на кола имаше обикновени гуми и това е много впечатляващо."

Джак Милър каза: "Това беше страхотно изживяване, благодарение на момчетата Castrol Honda! Беше чудесно да покарам този състезателен автомобил. Пробвал съм какви ли не други спортове, но никога не съм карал такава състезателна кола. Това беше нещо страхотно. Настина усещането е невероятно, а аз съм доволен, че успях да държа сухата линия на пистата, защото бях със сликове. Тиаго наистина се успокои до мен, но имахме и няколко завъртания. Наистина е много забавно и започнах да се чувствам у дома си на пистата. Искам да кажа голямо благодаря на Castrol за подкрепата им към мен като новак за тази година в клас MotoGP. Те вярваха в моя потенциал и ми дадоха най-добрия продукт, за да мога да постигна най-добрите изпълнения с машината на Honda.“