Нов дизелов двигател и 9-степенна автоматична скоростна кутия дава най-доброто съотношение между мощност и разход на гориво от всички агрегати на пазара

• За първи път в света технология подобрява безопасността на пътниците
• Иновативна система за постоянно задвижване
• Нов изтънчен дизайн, постигнат с внимателни стилистични промени
• По-добро и леко управление

Honda CR-V вече е един от най-популярните компактни SUV модели, продавани в целия свят. Повече от 750 000 броя са продадени в Европа, след като модела бе представен през 1997 г. От тях почти 50 000 с продадени през миналата година. През първите девет месеца на 2014 г. CR-V е най-продаваният SUV в света. Моделът е  с основно значение за успеха на Honda в Европа. Това важи и за подобреното четвърто  поколение CR-V, което излиза на пазара тази година.

Основните акценти на  модела на CR-V за 2015 г. включват нов дизелов двигател и 9-степенна автоматична скоростна кутия, с което се постига несравнимо съотношение между мощност и консумация на гориво, първата в света технология за безопасност на пътниците, изцяло нова система за свързване и информационно-развлекателна система, както и подобрено окачване за по-голямо удоволствие от шофирането. 
CR-V  за 2015 г. е част от следващо поколение съвременни и спортни автомобили на Honda, които показват пионерния подход на марката към инженерни и технологични решения, като правят живота на своите клиенти по-добър. Новият CR-V е разработен и конструиран за европейските водачи и ще бъде на разположение в шоурумите от пролетта на 2015 г.

Ключови моменти в новия CR-V

  1. Нов двигател и трансмисия. Обновеният на външен вид CR-V се предлага с по-мощен дизелов двигател, както и с ефективна 9-степенна автоматична трансмисия. Версията с четири задвижващи колела на CR-V се задвижва от 1,6-литров i-DTEC четирицилиндров дизелов двигател с мощност 160 к.с. от серията Earth Dreams Technology на Honda, която осигурява изключителна производителност и ниски емисии на CO2. За да помогне на клиентите да използват изцяло ефективността на двигателя, новият модел се предлага и с нова ефективна 9-степенна автоматична трансмисия. С тази предавателна кутия, с новия 1.6-литров дизелов мотор със 160 коня дава едно от най-добрите съотношения на мощност и разход на гориво, които се продават днес.
  2. Информационната система Honda Connect. CR-V 2015  ще покаже изцяло новата звукова и информационна система в автомобила Honda Connect. Тя предлага удобство и постоянна връзка по време на път, с DAB / FM / AM и интернет радио, Bluetooth, възможност за търсене в интернет, сателитна навигация и камера за обратно виждане при паркиране. Honda Connect е съвместима с Android 4.0.4, най-популярната в света смартфон операционна система, която се задейства и от 7-инчовия тъчкскрийн дисплей.
  3. Първата в света активна функция за безопасност. CR-V 2015  ще има новата система Intelligent Adaptive Cruise Control  (I-ACC) на Honda. Тя е част от ангажиментите на марката „Безопасност за всички”. Системата е способна да предугажда и автоматично реагира на действията на други превозни средства, които са на пътя. Програмата е на базата на реални изследвания, направени на типично европейския стил на шофиране. Honda i-ACC използва камера и радар, като така открива позицията на останалите превозни средства на пътя. След това тя прилага алгоритъм за предсказване на вероятността на автомобилите в съседни ленти за влизане в платното пред оборудваното превозно средство, като така водачът може да реагира бързо, безопасно и комфортно.