Honda Civic Type R е спечели престижен приз в британския конкурс „Автомобил на годината“ в категория „мощни коли“. Уважаваното жури похвали производителността и цената на горещия хечбек в сравнение с конкурентите.

Тази наградасе присъединява към признанието от TopGear, News UK и Auto Express и така Honda Civic Type R за пореден път потвърди своето господство в автомобилния .

Известен със своята изключителна динамика на шофиране и несравнимо представяне за цената си, Civic Type R се превърна в шампион в ожесточена конкурентна област. Прочут със своето вълнуващо изживяване при шофиране, Honda Civic Type R пленява ентусиастите с изключителното си управление, прецизно инженерство и авангардни технологии. Civic Type R поставя нов стандарт за серийно произвеждани автомобили днес.

„За нас е вълнуващо и огромна чест да получим това признание от конкурса „Кола на годината в Обединеното кралство“, каза Ребека Адамсън, ръководител на отдел „Автомобили“ в Honda UK. „Honda Civic Type R е олицетворение на върха на инженеринговата производителност в Honda Automobiles, съчетавайки вълнуващо изживяване при всекидневно шофиране.“

Оценени от група от уважавани автомобилни журналисти, наградите „Кола на годината в Обединеното кралство“ признават високи постижения в различни автомобилни категории, поставяйки еталон за изключителна производителност, иновации и качество в индустрията.

Том Шарп, член на журито на UKCotY, каза: „Най-мощният Civic Type R е и най-бързият, но не за сметка на забавлението и управляемостта. Отличната скоростна кутия е абсолютна радост, а управляемостта на двулитровия двигател с турбокомпресор пристрастява. Каква кола!“

Докато Марк Никъл, друг член на журито от UKCotY, обобщи Civic Type R на Honda като: „Една от най-откровено забавните коли, правени някога. Нещо, което кара всяко шофиране да се усеща като събитие – и всеки шофьор се чувства като професионалист.“

Сега Civic Type R ще се изправи срещу победителите в останалите шест категории на тазгодишните награди, за да се определи абсолютният автомобил на Обединеното кралство за 2024 г. Това ще се случи в петък, 8 март.