Моделът Honda Civic бе включен във финалната шесторка на конкурса AUTOBEST 2018 за наградата ‘Best Buy Car of Europe’. За втори път автомобил от марката ни се нарежда сред финалистите, след като миналата година това стори HR-V.

Организатори на AUTOBEST са тридесет и един влиятелни автомобилни журналисти от различни европейски страни, сред които и българинът Иля Селиктар.

Призът е престижно признание за нов автомобил, който да е най-доброто предложение за възможно най-широк кръг от клиенти. Най-важните за журито показатели са конкурентната цена, функционалност, дизайнът, системите за свързаност и наличието на резервни части и сервизни услуги.

Десетото поколение на Civic е резултат от най-глобалната развойна програма в историята на Honda и в него са вложени най-съвременни инженерни и производственисе технологии, агрегати и аеродинамични подобрения. Хечбекът е произвеждан в британския завод на Honda в Суиндън.

Финалите на конкурса ще се състоят във Варано, Италия на 29 и 30 ноември. Победителят в 17-тото издание на AUTOBEST ще бъде обявен на 15 декември, петък. 

НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ С ДОКАЗАНИ ПРОИЗХОД И ПРОБЕГ >>