Йън Хътчинсън и Лий Джонстън ще бъдат пилоти на Honda Racing през 2018 г. Хътчинсън, който има 16 победи в ТТ на остров Ман направи сензационно преминаване в тима, след като се раздели с Tyco BMW. „Куршумът от Бингли“, както го наричат се възстановява от травмата – счупен крак, която получи в състезанието Senior TT тази година. Той ще бъде напълно във форма през следващия сезон.

Хътчи ще бъде съотборник на Лий Джонстън, който има два подиума на остров Ман този сезон и се присъединява към заводския отбор на Honda от екипа на East Coast Racing, за който се състезаваше в последните няколко години.

Хъчинсън каза: „С нетърпение очаквам да стартирам с Honda Racing. Това е ново предизвикателство и ново начало за мен. Имам доста опит с мотоциклет на Honda, който карах преди 10 години и преди това през 2009 и 2010 г., когато бях в Padgetts Honda и спечелих пет победи в TT за една седмица. Знам, че Fireblade е доста добър мотоциклет. Все още не съм карал Fireblade SP2 и ще трябва да изчакаме, докато започнем да тестваме в началото на следващата година. Екипът на Honda има много опит в TT и историята му говори за себе си с победите и успехите през годините.“

Джонстън добави: "Аз съм наистина развълнуван да бъда с Honda Racing следващата година. Имах две трудни години и е хубаво, че сега всичко е организирано и на място. Така че нямам за какво да се безпокоя, освен да карам мотоциклети. Това го исках повече от всичко, за да мога просто да се съсредоточа върху работата си. Карах Fireblade SP2 в Льо Ман, когато бях резервен пилот на екипа на Honda Endurance Racing, така че имам малко опит. Харесва ми да карам CBR, резервоарът ми се вписва добре и не е толкова голям, колкото изглежда! С нетърпение очаквам тестовете през март и новата програма за годината."