На 44-ото моторшоу в Токио, Honda ще представи много новости. Показани бяха и снимките на два симпатични концептуални микромотоциклета, които ще могат да се видят на щанда на Honda на 29 октомври. Това са двете версии на Honda Grom 50 Scrambler Concept-One и Concept-Two.

Малките машините са два изключително атрактивни малки мотора с ретро дизайн, повдигнат ауспух и гуми с едър грайфер като на кросов мотоциклет. Като се съди по името, то Honda Grom 50  ще има 50-кубиков двигател, което го класира в гамата на скутерите. Ако обаче двигателят е класически от 125 куб. см, то машината ще се приближи към познатия ни MSX 125. Външният вид на скрамблър машина обаче дава усещането, че Grom може да се използва и за офроуд. За разлика от по-класическия Concept-One, вторият Grom50 Scrambler има по-модерен стил с традиционните огледала, по-агресивните фарове, без обтекател и по-видима въздушна кутия. Арматурното табло е по-футуристично.

Каквито и да са машините, те несъмнено предизвикват интерес със своя стил. Разбира се, ще бъдат подходящи за деца, тийнейджъри, изобщо за млади ездачи. Така списъкът с премиери на Honda нарасна още, тъй като вече стана ясно, ще бъдат показани обновените CB1100, CB1300 Super BolD’Or и трайка Neowing.