Сензацията в света на надпреварите ТТ от последните дни е, суперзвездата от близкото минало Гай Мартин ще бъде съотборник на Джон Макгинес  в екипа на Honda Racing в надпреварата ТТ на остров Ман. Пилотът от Линкълншир пропусна миналата година състезанието, защото участва в надпреварите с майунтинбайк Tour Divide в Америка, но тази година той отново се връща в ТТ.

Гай Мартин коментира решението си да се върне през 2017 г. в ТТ: „Нийл Таксуърт разговаря преди време с мен, като обсъждахме заедно да се върна в отбора. Дълго време мислих, преди да кажа „да“. С всеки изминал ден се убеждавам, че съм взел правилно решение. Рано е да ме отписват от списъка на победителите, особено без да съм пробвал новия мотоциклет Honda. Отборът на Honda е отличен екип, а Fireblade винаги е бил истинско оръжие на пътя. Затова се отнасям съвсем сериозно към всичко това. Имаме усилен график на тестовете. Джон е човек и пилот който дълбоко уважавам и с нетърпение чакам възможността да се състезавам с него с Fireblade.“

На състезанието ТТ на остров Ман Мартин ще кара новият мотоциклет Fireblade SP2. С тази машина той ще кара и на други състезания за издръжливост – North West 200, Ulster Grand Prix, Southern 100 и Armoy.

Гай Мартин е 35-годишен пилот. Роден е на 4 ноември 1981 г. Донкастър. Първото му състезание е през 1998 г. В шосейните състезания за издръжливост ТТ на Ман той участва от 2004 г. От дебюта си досега той има 15 подиума, два пъти че падал при инциденти и е получавал травми на гърба си. Освен това  се състезава и с велосипеди маунтинбайк. 

ТТ на остров Ман през 2017 г. ще бъде от 27 май до 9 юни. От 27 май до 2 юни са квалификациите във всички класове, а на 3, 5, 7 и 9 юни са състезанията.