Мократа Гран при на Турция донесе двоен подиум на колите, задвижвани от Honda. Макс Версапен и Серхио Перес заеха второ и трето място на Истанбул парк. Верстапен отново е лидер в класирането.  Така в трудните условия и двата наши отбора – Red Bull Racing и Scuderia AlphaTauri, се справиха блестящо. Три коли, задвижвани от Honda, завършиха в първите шест.

Утринният дъжд отслабна, но никога не спря напълно над пистата. Сивото небе ниските температури означаваха, че пистата няма да изсъхне. Така че в състезанието всички започнаха с гуми интермедия. Макс Верстапен започна от втория пред Пиер Гасли на четвърто място, Серхио Перес беше на шесто, а Юки Цунода на девето.

Докато Макс запази втора позиция в първия завой, Серхио имаше най-добрия рейд и атакува четвърто място отвътре в завой 1. Пиер Гасли беше хванат в средата на сандвича от Перес отвътре и Фернандо Алонсо отвън. Болидът на AlphaTauri завъртя този на Alpine, а Пиер получи наказание от 5 секунди.

Юки зае 8-о място след чист старт и след това осигури отлично защитно каране, за да задържи Люис Хамилтън за няколко обиколки. За съжаление, след като най-накрая бе изпреварен, той се завъртя на завой 9 на 22 -ра обиколка и отпадна от първите десет.

Макс Верстапен се грижеше да съхрани гумите си и се стремеше да стопи преднината на Валтери Ботас, но не можеше да се доближи достатъчно, за да атакува. Вместо това, запази на безопасна дистанция от себе си Шарл Льоклер.

Състезанието влезе в ритъм, като Верстапен бе втори, Перес – 4-и и Гасли 6-и, след като беше изпреварен от Хамилтън. Всички чакаха да видят дали пистата ще изсъхне достатъчно за сликове. Тъй като стана ясно, че това няма да се случи, темпото се засили и Серхио води епична битка с Хамилтън, като задържа пилота на Mercedes, след като двамата бяха колело в колело през няколко завой.

Тунода пръв направи питстоп за нов комплект междинни гуми в 35-ата обиколка, последван от Верстапен и Перес в две последователни обиколки. Гасли влезе в 39-атата и изтърпя наказанието си, като се върна на 6-о място.

Макс остана втори, докато Серхио бе затворен от Льоклер и Хамилтън. Те се опитаха да останат с междинни гуми до финала, но двамата направиха питстоп. Така Перес успя да изпревари колата на Ferrari за трето място в завой 12.

И двата болида на Red Bull, които бяха със специалната бяла цветова схема, за да отбележат това, което би било уикенда в уикенда за Гран при на Япония, стъпиха на подиума за втори път този сезон. Пиер Гасли записа 4-ия си финал в топ 6 в последните шест състезания. Второто място донесе лидерство на Верстапен в шампионата за пилоти за пореден път. Той има шест точки предимство с оставащи шест състезания.