Прототипите са разработени от дизайнерското ателие на Honda в Рим и дават нов поглед върху серийните CB1100 и CRF1000L Africa Twin – първият става крал на градските улици, а вторият – на офроуда

Два концептуални мотоциклета красят щанда ни на започналото от вчера специализирано изложение в Милано. Прототипите са дело на развойното ателие на Honda в Рим. За база са ползвани два изключителни серийни модела – CB1100 и CRF1000L Africa Twin.

Първият от тях е CB1100TR CONCEPT. Разработен е да изрази емоцията на американската flat track култура. За разлика от традиционния офроудърски облик на традиционните флат тракъри, този прототипът е преобразен в истински крал градските кръгови писти. Така че въпреки, че излъчването му наистина състезателно, стилът му е по-скоро като на така харесваните от европейските купувачи улични бойци. Номерът „58“, отбелязан върху CB1100 TR, е поклон към паметта на любимия за Honda състезател в MotoGP Марко Симончели, загинал трагично преди пет години.

 

Вторият прототип е AFRICA TWIN ENDURO SPORTS CONCEPT. При него дизайнерите са се постарали да бъдат в тон с въображението на купувачите, които мечтаят за нови възможности с тази „адвенчър“ машина, способна да ви отведе буквално навсякъде. Така че способностите на серийния CRF1000L Africa Twin са издигнати до нови предели, като дизайнът му подсказва още по-добри офроуд способности. Базовият сериен модел е с допълнително олекотени части на шасито, взети от едноцилиндровите състезателни CRF модели. Така че този прототип е проектиран да бъде крал на офроуда в по-голяма степен от всеки друг многоцилиндров звяр.