Небезизвестният радиожурналист и TV водещ, а напоследък и участник в нашумелия летен хит I Feel Alright, Димитър Павлов, ни направи услуга, като седна зад волана на Honda CR-V за един по-дълъг тест и после сподели с нас мнението си за SUV №1 в света за 2016-а година.

„Пиша като фен, комуто са поверили една кола, за да се разходи от точка А до точка Б и евентуално да се върне. В случая разходката е до Созопол, а колата е Honda – CR-V 1,6-литров дизелов двигател с макс. мощност 160 к.с., механична скоростна кутия, 4х4 и оборудване Elegance. С нормални екстри, без изхвърляния. До този момент, като лични автомобили съм имал доста японски марки, но това беше първата ми среща с Honda“, написа специално за нас позитивният чаровен водещ.

„CR-V ме трогна с невероятния си простор отвътре. Споменах вече, че нивото на оборудване, което карах, включваше стандартните неща, малко глезотии, но съвсем достатъчни за дълъг път. Приятен и мощен двигател, обезшумено купе, огледалата не свистят както при някои модели от конкурентни марки. Разходът също бе в съвсем приятни граници, като за неразработен двигател при скорост от 120 км/ч отчете около 7,3 л/100 км. За голям автомобил с двигател на 300 километра, това си е съвсем човешки разход. Седалките бяха втората изненада за мен, защото знаете колко е важно да не те боли гърбът или вратът след 3-4 часа непрекъснато шофиране. А при слизане от CR-V не ме болеше нито едно от двете. Аз не спирам като карам“, е категоричен Митко.

Водещият сподели, че не е ползвал пълния набор от системи, подпомагащи шофирането и обединени под името ADAS*, защото по принцип ги изключвал**. „Honda CR-V е прекрасен SUV, който има паркетен вид, но би се справил и с определени излизания извън утъпканите пътища, стига да имате желание да подкарате това бижу из баири и паланки. Ще се справи. За дълъг път е несравним. Но е чудесен автомобил, който би служил вярно, ако съдя по предшествениците му и факта, че търсейки върнати лизинги или оставени от клиенти за продажба коли с пробег, имаше само два такива. Факт, който може да проверите и сами. И това говори достатъчно за самата марка. Не случайно и слоганът ви е такъв – The Power of Dreams“, обобщава нашият тест-пилот.

*ADAS – Advanced Driving Assist Systems. Включва следните системи на Honda – Активна система за спиране в градски условия (CTBA), Система за предупреждение при опасност от насрещен удар (FCW), Система за разпознаване на пътните знаци (TSR), Система за предупреждение при напускане на лентата за движение (LDW), Система за мъртва зона (BSI), включваща следене на страничния трафик (CTM).

**Някои от системите не подлежат на изключване като тази за разпознаване на пътните знаци (TSR)