Цели 38 години братанците трябваше да чакат свой сънародник да бъде коронясан в мотоциклетната Гран При. И го дочакаха. Новият световен шампион от Великобритания е пилотът на Honda Дани Кент.

Кент е първият шампион след Бари Шийн през 1977 г., а в малкия клас за последно с титлата в 125 куб. см е бил Дейв Симъндс през 1969 г. Кент имаше страхотна първа половина на сезона. След това обаче се появи неговият сериозен опонент – португалецът Мигел Оливейра, комуто трябваше победа в последния старт, докато на Кент бе нужно само 14-о място. Мигел спечели 6-ата си победата за сезона, а Кент стана 9-и. Двамата завършиха на 6 т. разлика в крайното класиране.

Дани Кент си направи чудесен подарък непосредствено преди рождения си ден – 25 ноември 1993 г. Британецът тръгва като много хлапета от минимото надпреварите. После минава в испанското първенство в 125 куб. см през 2008 г. Red Bull Rookies Cup е трамплин за Кент. Младокът от Чипънхем впечатлява мнозина и от 10 старта печели първото и последното, стъпва още 5 пъти ни подиума и е втори в първенството. Така му се отваря възможност да кара на първата си Гран При на Силвърстоун с Honda RS125R, но за съжаление отпада. През 2011 г. обаче има пълен сезон с Red Bull Ajo Motorsport.

Година по късно двутактовите мотори  от 125 куб. см се сменят с четиритактовите от клас Moto3 и Кент печели  първия си подиум в Ассен, а след това на Мотеги и първата си победа. Дани е 4-и в шампионата със 154 т.Тези обещаващи резултати го пращат в Moto2 през 2013 г. в отбора на Tech3. Това се оказва грешка и след провала, Кент се връща отново в Moto3, пак в екипа на Аки Айо. Британецът взима два подиума и е в топ 10 в крайното класиране на малкия клас.

През 2015 г. обаче Кент решава да рискува с новосформирания тим Leopard Racing и с машина Honda в Moto3. Този ход се оказа печеливш и през първата половина на сезона Кент взе пет победи, като доминираше в някои стартове с огромна преднина – 8.5 сек. в Остин, 10.3 сек. в Аржентина. Ваканцията обърна нещата и след серия от несполуки, въпреки победата на Силвърстоун, преднината на Кент се стопи. Все пак в последния старт  във Валенсия Дани взе нужното 9-о място, за да сложи короната в Moto3.