Honda ще представи модели с водеща производителност с премиерата на серийния Civic Type R и европейската премиера на NSX

  • Серийните модели като изцяло новия Jazz и HR-V ще бъдат показани за първи път в Европа, заедно с премиерата на автомобила с горивни клетки FCV Concept.
  • Болидът от Формула 1 за 2015 г. McLaren-Honda също ще бъде демонстриран.

Сигнализация за новата ера на Honda в Европа ще бъде представянето на всеки модел от гамата на автомобилното изложение в Женева през март. Всеки от експонатите ще бъде или нов, или освежен за 2015 г. Ефективни автомобили за пътя и пистата, семейни коли и концепция с горивни клетки ще бъдат водещи на щанда на Honda.

Завръщането на две легенди
В Женева ще видим световната премиера на серийния Honda Civic Type R. Това е  „Състезателен автомобил за пътя” и ще бъде най-екстремният Type R, строен някога, с изключително представяне и вълнуваща динамика, която поставят нови стандарти в сегмента. За първи път в света в тази кола се показва новият 2.0-литров VTEC Turbo двигател на Honda, комбиниран с агресивен стил и шаси с пионерски технологии.

За феновете на най-новата и „гореща” кола на Honda, вече стартира микросайт, посветен на Type R. В него феновете ще могат да изследват и споделят впечатленията си от новия Type R, както и да получите достъп до ексклузивни снимки на хечбека преди представянето му в Женева: http://youtu.be/LJla-AlnlqY.
Все още гореща от световната си премиера в Детройт, дългоочакваната сериина суперкола Honda NSX ще направи своя европейски дебют в Швейцария, 25 години след оригинала. Хибридният суперавтомобил е специално създаден, за да достави на „нов спортен опит", предизвикателства, различни от обикновените представи за сегмента на суперавтомобилите.

Новите HR-V и Jazz

Серийните модели на Honda – изцяло новите HR-V и Jazz ще дебютират преди представянето си на пазара през 2015 г. 

Изцяло новият HR-V съчетава стила на купе с издръжливостта, пространството и полезността на SUV в спортен, емблематичен и универсален кросовър в B-сегмента. Това е повторно влизане в сегмента на Honda, като преди това компанията бе първа с оригиналния HR-V през 1998 г. Новият модел за 2015 г. ще се предлага с атрактивен стил на екстериора, водеща в класа икономичност и несравним интериорен простор.

С изискан нов облик и обновен интериор, третото поколение на Jazz също прави своя дебют в Женева. Тази кола е обновена и с чисто нов 1.3-литров бензинов двигател, след като нейните предшественици изградиха сериозна репутация.

Поглед в бъдещето

Honda FCV Concept демонстрира външна и вътрешна еволюция на стила при следващото поколение автомобили Honda с горивни клетки и нулеви вредни емисии. FCV Concept е предназначен да покаже значителните постижения в интериора, в увеличаване на вътрешното пространство, намаляване на разходите в реални условия, включително очакван пробег от близо 500 км и намалено време за зареждане с гориво от три до пет минути.

Легендарното партньорство  McLaren-Honda се завръща

Състезателния болид McLaren-Honda за 2015 г. във Формула 1 също ще бъде показан на шоуто в Женева. Това ще стане непосредствено преди състезателния дебют на колата в първи старт за сезона в Мелбърн, Австралия на 15 март. Новото партньорство е създадено, за да подобри предишното постижение на McLaren-Honda – четири шампионски титли при конструкторите между 1988 и 1991 г.

Експонатите на Honda ще бъдат на щанд 4250 в Зала 4 на 85-ото Моторшоу в Женева от 3 до 15 март.