Брус Ансти ще замени своята Honda Fireblade за новата RC213V-S, реплика на машината за MotoGP за тазгодишното състезание ТТ на остров Ман.

„Летящото Киви“, както наричат новозеландеца ще излезе на легендарното трасе от 60 км със специално подготвена версия – реплика Гран При на стойност 138 000 паунда. Той ще кара в състезанията Superbike и Senior за отбора Valvoline by Padgetts Racing. Легендарният бос на тима Клайв Паджет подготвя байка при пълна секретност в последните няколко месеца, но е казал на Ансти за плановете си само преди няколко седмици.

Ансти, който има 10 победи в ТТ на Ман, ще тества RCV, модернизирано с доста изработени по поръчка части, специално направени, за да отговарят на мотора за трасето TT. Той ще кара новия мотоциклет, заедно с неговия CBR1000RR Superbike по време на тренировъчната седмица и ако всичко върви добре, той ще се появи в Брей Хил в състезанието за Супербайк в събота с екзотичната GP пеплика.
„Клайв ми намекна за състезание с RCV в края на миналата година – казва Ансти. – Следващото нещо, което ми каза е, че ще си състезавам с този мотор. Той е сериозно оръжие, тъй като е с мощност около 220 к.с. и е по-лек от 600-кубикова машина.“