Световният шампион Тони Боу не отстъпи нито сантиметър и след ожесточена битка на трасето в Лурд, отново зае първото място в класирането. Той стъпи на върха на подиума в Гран При на Франция по триал. До него се нареди и Хайме Бусто, който само преди седмица за първи път стъпи на подиума, но сега явно това място му се услади.

Денят на състезанието във Франция – 4-и кръг от световния шампионат по триал, след като победата на Боу и третото място бе допълнено от 4-ото място на Такахиса Фуджинами. Трасето в Лурд бе тоста тежко, тъй като дъждът, валял сутринта остави голяма част от участъците по трасето кални. Така добрите резултати бяха трудно достижими. За да усложнят нещата, максимално допустимите времена в първата обиколка бяха толкова строги, че доведоха до редица наказания. Тони Боу взе няколко пети места в по-деликатните секции в първата обиколка, преди да завърши втория тур в по-добри условия, без грешки, за натрупа общо 21 маркери, шест от които бяха за наказателни времена. Боу увеличи преднината си във временното класиране на 30 т. пред  най-близкия си съперник – втория Адам Рага, който завърши втори.

Баскът Хайме Бусто и помощник на Тони в отбора на Repsol Honda миналата седмица в Андора спечели първият си подиум – второ място. Във Франция той стана 3-и, като резултатът му от втората обиколка бе по-нисък от първата.  За подиум се бори и Фуджинами, но допусна грешки в края на първата обиколка, които му струваха скъпо и той остана 4-и. така се изравни по точки с Бусто. В шампионата на конструкторите, Montesa продължава да води с 37 т. преднина.