Алберто Пуч ще бъде новият мениджър на екипа на Repsol Honda в MotoGP. Той ще замести Ливио Супо, който напусна отбора през ноември 2017 г., и ще започне работа от първия тест за годината на пистата Сепанг в края на този месец.

Пуч кара в кралския клас, когато моторите бяха с обем 500 куб. см, като постигна 1 победа през 1995 г. на Херес. Той се състезава до края на 1997 г., след което започна да се занимава с развитието на пилотите. Под неговото ръководство до най-високото ниво на мотоциклетизма стигнаха пилоти като Кейси Стоунър, Тони Елиас и Дани Педроса, на когото Пуч беше мениджър до 2013 г. После испанецът беше съветник в HRC и директор на сериите за млади таланти – Asia Talent Cup и British Talent Cup. Сега той отново ще работи с Дани, като ще има задачата да убеди него и шампиона Марк Маркес да подновят договорите си с отбора, които изтичат след края на 2018 г. В новата си позиция като тим мениджър на Repsol Honda, Пуч ще докладва директно на генералния директор на HRC за състезателните операции Тецухиро Кувата, като той и техният мениджър Такео Йокояма ще отговарят за състезателните операции.

Тецухиро Кувата казва: "Щастливи сме, че Алберто поема новата роля като тим мениджър за екипа на Repsol Honda. Алберто е част от семейството на HRC от много години, най-напред като пилот и след това като съветник, а също и като ръководещ  на Asia Talent Cup, където помага на младите състезатели да се развият в спорта. Ние вярваме, че неговите умения и богат опит в най-високите нива на международните мотоциклетни състезания, заедно с дългите и успешни отношения с HRC, ще дадат ценен принос към компанията и екипа, чиято цел е отново да се бори за титлите в MotoGP. Ние посрещаме Алберто с „добре дошъл на борда“ и му пожелаваме късмет в работата му!"
Алберто Пуч също е доволен: „Много съм благодарен на HRC за възможността, която ми предоставиха с екипа на Repsol Honda. Бях в Honda през последните 25 години от професионалната си кариера, първо като пилот, а след това като мениджър на отбора в по-малките класове и напоследък като треньор на много от азиатските пилоти на Honda по целия свят. Да имам шанса да бъда в тази позиция в един от най-успешните отбори в шампионата MotoGP е много голяма чест за мен. Затова мога само да се съсредоточа, за да дам най-доброто от себе си, за да се опитам да помогна на Repsol Honda да постигнат целите си. Сигурен съм, че нашите пилоти и ние като отбор ще бъдем готови отново да се борим за титлата.“