"Отчели сме 13,34 % ръст в продажбите на автомобилите Honda сме  през изтеклите девет месеца, очакваме растеж от 20% до края на годината. Два наши модела са в световния топ 10 на най-продаваните в света а според статистиката от януари до края на август. Това са CR-V с 503 156 реализирани на пазара бройки и новият Honda Civic, при който е регистриран ръст в продажбите от 26,1% до 537 763 единици, като звездата в гамата ни се е изкачила от десето на четвърто място“, заяви Костадин Грозданов, изпълнителен директор на „Бултрако“ АД по време на пресконференция на Honda по повод началото на Sofia Motor Show 2017.

„И по отношение на мотоциклетите представянето на Honda е отлично. Очакваме да завършим тази година с ръст над 10%. Добрата новина е, че и тази година имаме ръст не само в продадените бройки, но и в продуктовия микс – продаваме основно големи мотоциклети. Запазваме лидерската си позиция на пазара“, подчерта Лъчезар Буюклийски, бранд мениджър секция мотоциклети в компанията.

Общо седем автомобила и осем мотоциклета включва експозицията на щанда ни с площ от близо 320 кв. м, като три от тях са абсолютни премиери и звезди на изложението. Най-очакваната е десетото поколение на новия Civic Type R, най-бързият автомобил с предно предаване, регистрирал рекорда си тази година на знаменитата писта „Нюрбургринг.

Наред с него греят Civic Hatchback и Civic Sedan, които са на българския пазар от месец май и тяхното официално представяне се състоя на специалното изложение Honda Motor Show – 25 години Бултрако, 25 години Honda в България.

Не по-малко атрактивни са мотоциклетите, някои от тях също с дебют за България – CMX 500A Rebel, CB 1100 и VFR 1200X. В момента купувачите могат да се възползват от изключително атрактивни предложения за някои налични модели, сред които и култовия Monkey.

СПЕЦИАЛНИ ЗА НАЛИЧНИ МОДЕЛИ МОТОЦИКЛЕТИ

Централно място на подиума заема Civic Type R. Колата е конструирана така, че да предоставя възможност за най-емоционалното шофиране в сегмента на „горещите хечбек автомобили“, както на пътя, така и на пистата. Подобно на десетата генерация на Civic и той е глобален модел и излиза за всички пазари, вкл. и за Япония и за САЩ, от завода на Honda в Суиндън, Великобритания.

2,0-литровият VTEC TURBO е съчетан с прецизна 6-степенна механична трансмисия. Безкомпромисният спортист е с по-стегнато шаси и преработено окачване. Управлението е още по-спортно и директно. Новият Type R е по-лек и с по-твърда структура на каросерия от десетото поколение на хечбека. Спрямо предшественика си е с 38% подобрена устойчивост срещу усукване. Шофьорите вече ще се радват на три режима на управление – Comfort, Sport и +R за изживявания на пистата. Двигателят на новия Civic Type R разполага с максимална мощност от 320 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент.

Звездата сред мотоциклетите е уникалният къстъм байк Rebel. Той e изключително маневрен и стабилен дори и при ниска скорост. Кара се с изправена стойка и леко отпуснати ръце, като позицията на седалката може да бъде променяна лесно и бързо.

Двигателят на Rebel e 471-кубиков двуцилиндров, редови, заимстван от не по-малко култовия CBR500R. Развива максималната си мощност от 44 к.с. при 8500 об/мин, а максимумът на въртящия момент от 44,7 Нм е наличен при 6000 об/мин. Силовият агрегат е съчетан с изключително удобната за градски условия 6-степенна  механична предавателна кутия.

„Очакваме голям успех на Автомобилен салон София 2017, тъй като ще предложим ценово предимство за всички модели автомобили и мотоциклети, атрактивни лизингови условия и лихви под 3% годишно от нашите партньори“, заключи пресконференцията Костадин Грозданов, изпълнителен директор на Бултрако АД.