Honda с удоволствие обяви завръщането на едно от най-славните и емоционални имена в мотоциклетната си гама – Africa Twin. След като ясно показа намеренията си за развитие, с показването на прототипа True Adventure, по време на изложението EICMA в Милано през ноември 2014 г., сега Honda обяви изцяло новия мотоциклет CRF1000L Africa Twin, който ще се появи при дилърите в Европа по-късно тази година.

Някои мотоциклетисти са убедени, че адвенчър мотоциклетите са съчетали всичко. Оригиналният XRV650 Africa Twin, който дебютира през 1988 г., след първите 3 от 4 поредни победи в рали Париж-Дакар, беше една перфектна и уникална машина. Нейната възможност да мине навсякъде, здравината, издръжливостта, лекотата на управление, комфортът на пътуване, я направи популярна по целия свят. С Africa Twin бе свързан цял един сегмент в мотоциклетното производство. Самият факт, че не само по нашите пътища, но и в цяла Европа този мотор продължава успешно да се движи, каран от десетки хиляди байкъри, е достатъчно показателен. Новият Africa Twin остава верен на всички качества и способности на XRV650 и неговия наследник XRV750, като е добавено всичко, което в Honda са научили на и извън пътя в последното десетилетие, включително след връщането на Team HRC в рали Дакар през 2013 г. 

Освен това, за първи път в категорията, Africa Twin ще има като опция новата еволюция на Dual Clutch Transmission (DCT)  на Honda, което прави байковете Honda уникални в мотоциклетния бранш. Тази последна еволюция на DCT, е специално разработена и програмирана да отговаря на офроуд способностите, на които Africa Twin е синоним.

Изцяло новият CRF1000L Africa Twin ще има възможност да предефинира очакванията от адвенчър мотоциклет с голям обем, който да е в състояние да отговаря на изискванията за машина за офроуд и за асфалт. Той отваря нова глава в историята на мотоциклетите Honda с двойно предназначение, създадени за истинско приключение (True Adventure).